تخصصی ترین مرکز مشاوره، تامین و تعمیر انواع پمپ و موتور آلات صنعتی در ایران

تخصصی ترین مرکز مشاوره، تامین و تعمیر انواع پمپ و موتور آلات صنعتی در ایران

تخصصی ترین مرکز مشاوره، تامین و تعمیر انواع پمپ و موتور آلات صنعتی در ایران

پمپ پیستونی، الکتروپمپ پیستونی

پمپ پیستونی یا پمپ های پلانجری فشار قوی از گروه و خانواده پمپ های جابجایی مثبت می باشند.عملیات پمپاژ در این پمپ ها به صورت رفت و برگشتن پیستون ها درون سیلندر صورت می پذیرد.
پمپ های پیستونی دارای دبی پایین و فشار بالا می باشند و در مواردی که نیاز به فشار خروجی بالا بین 50 تا 1000 بار باشد مورد استفاده قرار می گیرند.از کاربرد های فراوان پمپ پیستونی می توان به استفاده در سیستم شستشو در مصارف کارواش، صنایع مختلف و ساخت آب پاش های فشار قوی اشاره کرد.
پمپ های پیستونی با توجه به نوع کاربری آن دارای مدل های مختلفی هستند.به عنوان مثال برای استفاده در کارخانجات تولید نوشیدنی های گازدار از پمپ پیستونی آب گرم و برای دستگاه های تصفیه و آب شیرین کن از پمپ پیستونی استیل استفاده می گردد.
بیشترین فروش در پمپ های پیستونی به پمپ های 100 تا 110 بار با موتور تک فاز برای سیستم های مه پاش و میست بوده و پرکاربردترین پمپ پیستونی نیز پمپ 200 بار می باشد که در سیستم کارواش مورد استفاده قرار می گیرد.
الکتروپمپ پیستونی از اجزاء مختلفی تشکیل می شود که عبارتند از پیستون، سیلندر، شیر خروجی و شیر ورودی

   نحوه پمپاژ سیال در پمپ پیستونی :

نحوه پمپاژ سیال در پمپ پیستونی بدین شکل می باشد که یک چرخ دوار درون پمپ قرار دارد که یک دسته به آن و از سوی دیگر دستع به پیستون متصل است.یا چرحش چرخ دوار پیستون داخل سیلندر به صورت رفت و برگشت حرکت می نماید.بدین صورت زمانی که پیستون به سمت بالا حرکت می نماید در این زمان بر اثر نیروی ناشی ار برگشت جریان سیال از خروجی پمپ و مکش، دریچه خروجی بسته می شود و دریچه ورودی به دلیل مکش داخل سیلندر باز شده و سیال به داخل محفظه مکیده می شود.در زمانی که پیستون به سمت پایین حرکت می نماید، دریجه ورودی بسته و دریچه خروجی باز می گردد تا سیال که تحت فشار پیستون قرار دارد به سمت مجاری خروجی پمپاژ شود.
پمپ پیستونی از نظر نوع کوپل شدن به دو دسته کوپل فابریک و کوپل کارگاهی تقسیم بندی می شود.تفاوت کوپل فابریک با کوپل کارگاهی در این است که در کوپل فابریک از واسطی استفاده نشده است و پمپ و الکتروموتور به صورت مستقیم به یکدیگر متصل شده اند.
در کوپله های مستقیم پمپ دارای راندمان بالا می باشد و اتلاف انرژی در این نوع بسیار پایین است.در کوپله های کارگاهی باید عملیات کوپل کردن به درستی صورت گیرد در غیر این صورت پمپ و الکتروموتور بعد از مدتی صدمه های شدید می بینند که منجر به تعویض آن ها می شود.